Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
23/3/2025
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
Menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
23/3/2025
Di Gombak tadi, saya berkesempatan menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
Solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
23/3/2025
Alhamdulillah, menunaikan solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
23/3/2025
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
Melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
23/3/2025
Alhamdulillah, Kerajaan Negeri Selangor hari ini melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
Seterusnya
1 / 612
NASIONAL
Kes Kematian Baharu Akibat Covid-19 bertarikh 27 April 2020
Dilaporkan kematian akibat Covid-19 bertarikh 27 April 2020 (sehingga jam 4 petang) adalah seorang.Ini menjadikan jumlah kes kematian setakat ini adalah sebanyak 99 kes.
Pecahan Kes Covid-19 di Malaysia Mengikut Negeri oleh KKM - 27 April 2020
Selamat Menyambut Ulangtahun ke-86, Tentera Laut Diraja Malaysia
Jasa dan pengorbanan warga TLDM mempertahankan samudera negara sentiasa menjadi ingatan kepada semua rakyat Malaysia. Armada Siaga, TLDM Perkasa !
"Jika Kita Leka, Bila-Bila Masa Kita Akan Dijangkiti" - Datuk Dr. Noor Hisham, Ketua Pengarah Kesihatan
Penduduk zon hijau pula mulai mengambil mudah situasi tiada kes baharu yang dilaporkan, dan ini sememangnya merisaukan KKM.
Statistik Jangkitan Covid-19 Dunia Mengikut Negara - 26 April 2020
Kadar peratusan kes tertinggi adalah 32.38%, dari negara Amerika Syarikat.
Jumlah Kes Discaj Covid-19 setakat 26 April adalah 3,862. Tahniah dan Terima Kasih Petugas Perubatan KKM.
Status Covid-19 di Malaysia oleh KKM bertarikh 26 April 2020
Keseluruhan kes positif ialah 5,780 kes dengan 66.82.% telah sembuh bersamaan 3,862 pesakit dan 1.70% atau 98 kematian. Juga, tiada kematian akibat Covid-19 dilaporkan hari ini.
Sebelum
Seterusnya
DALAM BERITA
Selangor Journal: Selangor’s importance to national economy undeniable — State rep
The Kota Damansara state assemblyman said the economic activity value for the state amounted to RM406.1 billion, thus making history as the first state to achieve this figure.
Berita Harian: Faisal jalani latihan ringan minggu depan - Dr Johan
Ketua Pegawai Eksekutif Selangor FC, Dr Johan Kamal Hamidon berkata, pemain sayap itu sudah menjalani sesi berkenaan sejak beberapa hari lalu.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.