Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Selangor Kini: Jualan murah wajar dimanfaat, bantu rakyat depani kos hidup
14/2/2024
Pengisytiharan Majlis Bandaraya Diraja Klang
7/2/2024
Menjunjung kasih DYMM Sultan Selangor atas Pengisytiharan Majlis Bandaraya Diraja Klang (MBDK) secara rasmi yang berkuat kuasa pada 23 November tahun lalu.
MoU MPAJ bersama CelcomDigi
7/2/2024
Majlis menandatangani memorandum persefahaman (MoU) di antara Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) bersama CelcomDigi Berhad (CelcomDigi) bagi pelaksanaan projek bandar pintar.
Menerima kunjungan hormat daripada YB Dr Zaliha Mustafa
6/2/2024
Alhamdulillah, saya telah menerima kunjungan hormat daripada YB Dr Zaliha Mustafa
Al-Fatihah buat Almarhum Khalid Ali
6/2/2024
Merakamkan ucapan takziah kepada keluarga Almarhum Khalid Ali, bekas pemain bola sepak Selangor atas pemergian beliau ke Rahmatullah hari ini.
Sebelum
Seterusnya
59 / 601
NASIONAL
Menunaikan Solat Jumaat di Masjid As-Sharif Simpang 3, Gombak Setia
Jumaat kedua dalam bulan Ramadan ini, saya ambil kesempatan untuk menunaikan Solat Jumaat di Masjid As-Sharif Simpang 3, Gombak Setia.
Episode 13, 30 Hari 30 Ayat
Dalam episod kali ini, kita akan menghayati peringatan Allah tentang kekuasaan-Nya serta bagaimana kita perlu sentiasa bersyukur dan bertakwa dalam mencari rezeki.
Majlis Buka Puasa YAB Perdana Menteri Bersama Pemimpin Masyarakat Tempatan Negeri Selangor.
Majlis Buka Puasa YAB Perdana Menteri Bersama Pemimpin Masyarakat Tempatan Negeri Selangor.
Majlis Buka Puasa Bersama Pemimpin Masyarakat di Dewan Raja Muda Musa Seksyen 7, Shah Alam
Dari Bazar Ramadan semalam, saya bersama-sama dengan YAB Perdana Menteri terus ke Majlis Buka Puasa Bersama Pemimpin Masyarakat di Dewan Raja Muda Musa Seksyen 7, Shah Alam.
Menyantuni pengunjung dah peniaga di Bazar Ramadan Seksyen 2 Shah Alam
Menyantuni pengunjung dah peniaga di Bazar Ramadan Seksyen 2 Shah Alam
YAB Perdana Menteri mengunjungi Bazar Ramadan Seksyen 2 Shah Alam petang tadi.
YAB Perdana Menteri mengunjungi Bazar Ramadan Seksyen 2 Shah Alam petang tadi.
Menerima kehadiran YAB Perdana Menteri, Dato’ Seri Anwar Ibrahim ke bumi Darul Ehsan
Alhamdulillah, Kerajaan Negeri Selangor hari ini berbesar hati menerima kehadiran YAB Perdana Menteri, Dato’ Seri Anwar Ibrahim ke bumi Darul Ehsan untuk beberapa program yang telah dirancang bermula petang tadi.
Seterusnya
DALAM BERITA
Sinar Harian: Akhirnya Sanusi minta maaf
Bukan sahaja daripada warganet dan juga ahli politik dari blok kerajaan, malahan ucapan yang menghina Sultan Selangor itu menyebabkan Ahli Dewan Diraja Selangor membuat laporan polis dan menggesa Muhammad Sanusi melakukan permohonan maaf secara terbuka.
Malay Mail: Ban on politics in mosques and surau: Jais says certain quarters still taking it lightly
There are still administrators of mosques and surau in Selangor found to be taking the ban on politics in the houses of worship lightly, as politicians are still being allowed to use the premises for the purpose.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.