Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Selangor Kini: MBI sumbang tangki atasi masalah bekalan air di Apartmen Penaga
3/1/2023
Tambahnya, MBI juga menyumbang RM2,000 kepada persatuan penduduk di apartmen tersebut.
Selangor TV: Insuran untuk rakyat Selangor, jutaan pendaftaran
3/1/2023
Lebih 3.5 juta pohon Skim Insurans Selangor, MB pelawa daftar.
Selangor Kini: Tawar insentif galak pelaburan, rancak pembangunan negeri - EXCO
3/1/2023
“Kita harap sumbangan Selangor kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) meningkat sehingga 30 peratus pada 2025 dengan adanya projek terbabit berbanding 24.8 peratus ketika ini.
Berkunjung hormat kepada YAB Perdana Menteri, Dato' Seri Anwar Ibrahim
3/1/2023
Memulakan tugas di tahun 2023 dengan berkunjung hormat kepada YAB Perdana Menteri, Dato' Seri Anwar Ibrahim di Putrajaya hari ini.
Merakamkan ucapan takziah kepada keluarga Allahyarham Abd Aziz Usoff
30/12/2022
Merakamkan ucapan takziah kepada keluarga Allahyarham Abd Aziz Usoff, Ketua Balai Bomba & Penyelamat Rawang yang telah berkhidmat sewaktu misi pencarian mangsa di Father’s Organic Farm.
Sebelum
Seterusnya
235 / 614
NASIONAL
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng atas pelantikan sebagai Senator Dewan Negara mewakili Negeri Selangor.
Konvensyen Wanita MyWira 2025
Hari ini saya berpeluang menghadiri Konvensyen Wanita MyWira 2025 yang berlangsung di Shah Alam. Turut hadir sama, YB Steven Sim Chee Keong, Menteri Sumber Manusia.
Berbuka puasa bersama-sama dengan warga UiTM
Alhamdulillah, 10 Ramadan 1446H, berbuka puasa bersama-sama dengan warga UiTM dalam Majlis Berbuka Puasa bersama DYMM Sultan Selangor dan DYMM Tengku Permaisuri Selangor di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat
Di Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat untuk Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN Cabang
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Episod ke-10 30 Hari 30 Ayat
Ayat ini menggambarkan betapa dahsyatnya azab neraka bagi mereka yang ingkar kepada Allah SWT.
6 Ramadan di Gombak.
Singgah petang mengagih bubur lambuk di Bazar Ramadan AU1 Keramat
Seterusnya
DALAM BERITA
Selangor Journal: Selangor to prioritise project execution, welfare programme awareness in 2024 — MB
This achievement was largely credited to the economic momentum generated by the First Selangor Plan, which included projects like Sabda, Idriss, Selangor Maritime Gateway (SMG), and development of the Pulau Carey port.
NST: Selangor Sultan and Tengku Permaisuri call for unity for people's welfare
In the same post, they hope that everyone will greet the new year with resolutions and goals that will benefit them and the country, thereby enhancing peace and prosperity.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.