Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
RUMAH MAMPU MILIK UNTUK RAKYAT SELANGOR
12/7/2022
Tempat tinggal adalah salah satu keperluan asas manusia. Mempunyai kediaman yang selesa dan mampu milik, itu adalah objektif utama dalam melaksanakan Rumah Selangorku Idaman dan Rumah Selangorku Harapan.
BANTUAN BEKALAN AIR PERCUMA UNTUK RAKYAT SELANGOR
12/7/2022
Program ini khusus untuk meringankan beban golongan yang memerlukan. SADE adalah antara salah satu program dalam agenda menjaga kebajikan rakyat untuk mengurangkan beban kos sara hidup.
Selamat Hari Raya Aidil Adha 2022
9/7/2022
Selamat Hari Raya Aidiladha saya ucapkan kepada seluruh Muslimin dan Muslimat. Aidiladha tahun ini sungguh bermakna dengan pelaksanaan ibadah Haji dan Korban yang cukup meriah. Semoga kita mengambil iktibar dari kisah pengorbanan Nabi Ibrahim AS dan Nabi Ismail AS.
RANCANGAN SELANGOR-1 - Menjadikan Selangor sebuah negeri Pintar, Berdaya Huni dan Makmur menjelang tahun 2025
9/7/2022
Rancangan Selangor Pertama (RS-1) ialah dokumen pertama seumpamanya untuk memenuhi keperluan Rakyat Selangor dan membina daya tahan kukuh dalam mendepani cabaran masa hadapan dalam persekitaran yang semakin kompleks.
Rumah Idaman - Idaman Abadi Kajang 2
8/7/2022
Sebanyak 1,300 unit Rumah Idaman Semenyih telah siap dan akan diserah kunci.
Sebelum
Seterusnya
343 / 605
NASIONAL
Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran di Masjid Al-Khairiyah, Taman Sri Gombak.
Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran di Masjid Al-Khairiyah, Taman Sri Gombak.
Sambutan Nuzul Al-Quran Masjid Al Khairiyah dan Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H.
Sambutan Nuzul Al-Quran Masjid Al Khairiyah dan Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H.
Episod 17, 30 Hari 30 Ayat
Surah Al-Mulk: Iman, Tawakal & Nikmat Allah
Sambutan Nuzul al-Quran dan Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025 hari ini di Shah Alam.
Sambutan Nuzul al-Quran dan Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025 hari ini di Shah Alam.
Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025
Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025
Insya-Allah ada amanat dan berita gembira sempena Ramadan dan Syawal nanti.
Insya-Allah ada amanat dan berita gembira sempena Ramadan dan Syawal nanti.
Merasmikan Masjid Desa Sentosa dalam Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat
Merasmikan Masjid Desa Sentosa dalam Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H bagi daerah Sepang
Seterusnya
DALAM BERITA
The Star: Water supply recovery underway, says Air Selangor
"The full recovery time is expected to be at 8:00 am on Friday (July 26)," it added.
Selangor Kini: Pengusaha kilang sebabkan pencemaran bau berdepan denda RM10 juta
Pengarah Jabatan Alam Sekitar (JAS) Selangor Nor Aziah Jaafar berkata kes itu sedang disiasat mengikut Seksyen 25(1) Akta Kualiti Alam Sekeliling 1974, lapor Sinar Harian.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.