Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
23/3/2025
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
Menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
23/3/2025
Di Gombak tadi, saya berkesempatan menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
Solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
23/3/2025
Alhamdulillah, menunaikan solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
23/3/2025
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
Melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
23/3/2025
Alhamdulillah, Kerajaan Negeri Selangor hari ini melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
Seterusnya
1 / 610
NASIONAL
Kes Kematian Di Malaysia Akibat Covid-19 Sehingga 3 April 2020
Keseluruhan kes positif 3,333 dengan 24.81.% telah sembuh bersamaan 827 pesakit dan 1.59% atau 53 kematian.
Statistik Kes Covid-19 Dunia Mengikut Negara - 2 April 2020
Negara Amerika Syarikat, Itali dan Sepanyol adalah tiga negara yang mempunyai kes yang tinggi.
Kerjasama Pihak Kerajaan Persekutuan dan Selangor Menangani Covid-19
Kerajaan Negeri Selangor bekerjasama dengan Kerajaan Persekutuan dalam menangani Covid-19. Bas Smart Selangor membawa rakyat Malaysia yang baru pulang dari luar negara ke pusat kuarantin yang telah disediakan.
Statistik Kes Covid-19 Dunia Mengikut Negara - 1 April 2020
Jumlah kes yang tertinggi sekali adalah negara Amerika Syarikat, Itali dan Sepanyol.
Jumlah Pecahan Kes Jangkitan Covid-19 Mengikut Daerah dan Negeri - 1 April 2020
Jika anda berada di zon merah, perlu lebih berhati-hati. Jika kes naik mendadak, kawasan anda mungkin dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).
Kesiapsiagaan Hospital KKM Menangani Wabak Covid-19
Tahniah dan Terima Kasih pihak Kementerian Kesihatan Malaysia atas Komitmen yang Diberi kepada Rakyat Malaysia.
Statistik Kes Positif Jangkitan Covid-19 Mengikut Negeri - 31 Mac 2020
Setakat 31 Mac 2020, dilaporkan lebih dari 140 kes baharu dan 2,966 kes jangkitan secara keseluruhan.
Sebelum
Seterusnya
DALAM BERITA
Kosmo: Selangor selesai lantik 373 ketua kampung
Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berkata, pemilihan ketua kampung dibuat Exco Kemajuan Desa, Perpaduan dan Pengguna Selangor, Datuk Rizam Ismail dengan perbincangan bersama di antara ketua-ketua bahagian parti dalam kerajaan Perpaduan Selangor.
Selangor Kini: Yayasan MBI salur RM500,000 bantu institusi, mangsa bencana negeri
Sementara itu, Hamzah Abdul Wahab, 63, berkata kediaman yang diduduki sejak 90an dilanda ribut dan banjir pada pertengahan Mac lalu sehingga mengakibatkan kerugian ribuan ringgit.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.