Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng
12/3/2025
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng atas pelantikan sebagai Senator Dewan Negara mewakili Negeri Selangor.
Konvensyen Wanita MyWira 2025
12/3/2025
Hari ini saya berpeluang menghadiri Konvensyen Wanita MyWira 2025 yang berlangsung di Shah Alam. Turut hadir sama, YB Steven Sim Chee Keong, Menteri Sumber Manusia.
Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat
11/3/2025
Di Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat untuk Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN Cabang
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
11/3/2025
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Episod ke-10 30 Hari 30 Ayat
11/3/2025
Ayat ini menggambarkan betapa dahsyatnya azab neraka bagi mereka yang ingkar kepada Allah SWT.
Seterusnya
1 / 614
NASIONAL
Statistik Kes Covid-19 di Malaysia oleh KKM bertarikh 8 April, 12 tengah hari
Daripada 4,199 kes, 1,487 telah sembuh dan discaj atau 36.1% dan 65 kematian atau 1.6%
Infografik Bagaimana Covid-19 Berjangkit dan Kepentingan Self-Quarantine
Penerangan dan pencerahan buat semua agar penularan wabak dapat dibendung bersama.
Zon Merah Baharu: Sepang dan Kota Samarahan
Sebarang pertanyaan lanjut mengenai Perintah Kawalan Pergerakan boleh dibuat menerusi 03-88882010.
Munajat Khas Malam Nifsu Sya'ban
Semoga segala amalan dan doa kita semua diterima Allah SWT dan diberi peluang kelapangan bertemu dengan Ramadan Al Mubarak, InsyaAllah.
Pecahan Kes Jangkitan Covid-19 Mengikut Negeri dan Daerah -7 April 2020
Bilangan zon merah meningkat menjadi 23 kawasan sehingga 12pm, 7 April.
Bilangan Kes Jangkitan, Sembuh dan Kematian Akibat Covid-19 bertarikh 7 April
Sejak penguatkuasaan PKP, 4 kawasan telah diperketatkan dengan PKPD. Jaga pergerakan anda dan sanak saudara.
Laporan Statistik Covid-19 di Malaysia oleh KKM - 7 April 2020
Jumlah itu termasuk 1,321 yang telah sembuh atau 33.33% daripada keseluruhan kes dan 63 kematian atau 1.6%.
Sebelum
Seterusnya
DALAM BERITA
NST: Controversial hilltop project in Bukit Antarabangsa to be brought before NPPC
The proposed project which includes a 37-level high rise apartment in a landslide-prone area has left residents feeling uneasy fearing potential disasters in the landslide-prone area.
Astro Awani: Pameran halal MIHAS 2023 berlangsung 12 hingga 15 Sept
Bertemakan "Paving the Way of Halal", MIHAS 2023 akan menampilkan trend, teknologi dan inovasi terkini meliputi 13 kluster industri halal. Pameran berkenaan diadakan secara hibrid, menggabungkan pameran fizikal dengan platform dalam talian yang boleh diakses 24 jam sehari sepanjang pameran berlangsung.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.