Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Beberapa ketetapan
18/5/2023
Kerajaan Negeri Selangor telah mencapai beberapa ketetapan berikut :
Tahniah semua atas khidmat dan bakti yang dicurahkan kepada pembangunan negeri
17/5/2023
Di Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) dan Pingat Perkhidmatan Cemerlang (PPC) serta Anugerah Jasamu Dikenang (AJD) Pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor 2023.
PENDIRIAN KERAJAAN NEGERI SELANGOR BERHUBUNG PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH
17/5/2023
Kerajaan Negeri menjunjung titah DYMM Sultan Selangor sebagai Ketua Agama Islam Negeri Selangor bahawa penggunaan kalimah Allah di Negeri Selangor oleh penganut agama bukan Islam adalah dilarang.
Festival Turath Islami Selangor
17/5/2023
InsyaAllah esok bekas Mufti Agung Mesir, Al-Imam Syeikh Prof. Dr. Ali Jum'ah bakal memimpin daurah ilmu sempena Festival Turath Islami Selangor yang julung kali diadakan.
Selamat Hari Guru
16/5/2023
Selamat Hari Guru saya ucapkan kepada semua warga pendidik di Selangor.
Sebelum
Seterusnya
167 / 614
NASIONAL
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng atas pelantikan sebagai Senator Dewan Negara mewakili Negeri Selangor.
Konvensyen Wanita MyWira 2025
Hari ini saya berpeluang menghadiri Konvensyen Wanita MyWira 2025 yang berlangsung di Shah Alam. Turut hadir sama, YB Steven Sim Chee Keong, Menteri Sumber Manusia.
Berbuka puasa bersama-sama dengan warga UiTM
Alhamdulillah, 10 Ramadan 1446H, berbuka puasa bersama-sama dengan warga UiTM dalam Majlis Berbuka Puasa bersama DYMM Sultan Selangor dan DYMM Tengku Permaisuri Selangor di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Merasmikan Bazar Ramadan Mampan 2025 dan Kempen Bebas Beg Plastik
Merasmikan Bazar Ramadan Mampan 2025 dan Kempen Bebas Beg Plastik #TakNakBazir di Tapak Penjaja Taman Bunga Raya, Bukit Beruntung.
Ziarah Ramadan di sekitar Hulu Selangor
Usai solat Zohor, saya meneruskan program Ziarah Ramadan di sekitar Hulu Selangor sepertimana yang telah saya laksanakan di Daerah Sabak Bernam sebelum ini.
Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat
Di Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat untuk Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN Cabang
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Seterusnya
DALAM BERITA
Malay Mail: Selangor approves 1,506 manufacturing projects, generating investments worth more than RM88b
As for the services sector, Ng said the state government has identified sectors that have the potential to grow in Selangor, including the logistics service industry and digital investment such as global business services, data centres and creative content technology.
Sinar Harian: Kerajaan Selangor berjaya tingkat semula 'star rating' Unisel
Beliau berkata demikian menjawab pertanyaan berhubung pendekatan kerajaan negeri untuk menggalakkan lepasan pelajar Sijil Pelajaran Malaysia di negeri ini untuk memilih TVET sebagai laluan pendidikan tinggi mereka.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Selangor Kini: Luka melecur cepat pulih, doktor pakar anggap Faisal istimewa
Datuk Seri Shahril Mokhtar menjelaskan Faisal atau lebih mesra dipanggil Mickey juga perlu kekal di unit rawatan rapi (ICU) dianggarkan seminggu lagi sebelum dibenarkan pindah ke wad lain.
Astro Awani: Invest Selangor sasar nilai transaksi RM7 bilion melalui SIBS 2024
Ketua Pegawai Eksekutif Invest Selangor Datuk Hasan Azhari Idris berkata SIBS akan diadakan dua kali tahun ini untuk menampung permintaan yang semakin meningkat, susulan sambutan menggalakkan terhadap SIBS tahun lepas.
Selangor Kini: Pelan tindakan negeri pintar hingga 2030 sedia pelbagai manfaat buat rakyat
EXCO Pembudayaan Inovasi Dr Mohammad Fahmi Ngah berkata penelitian akhir itu dijangka selesai dalam tempoh dua hingga tiga bulan lagi.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.