Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Insentif Haji Muassasah 1444H / 2023M
18/5/2023
Kerajaan Negeri Selangor melalui Menteri Besar Selangor (Incorporated) MBI menawarkan Insentif Haji Muassasah 1444H / 2023M kepada 3,000 bakal jemaah Haji dari Selangor.
Talaqqi Kitab Ihya’ Ulumuddin
18/5/2023
Alhamdulillah, program Talaqqi Kitab Ihya’ Ulumuddin bersama Tuan Guru Baba Ismail Sepanjang Al Fathoni telah berlangsung dengan sempurna.
Beberapa ketetapan
18/5/2023
Kerajaan Negeri Selangor telah mencapai beberapa ketetapan berikut :
Tahniah semua atas khidmat dan bakti yang dicurahkan kepada pembangunan negeri
17/5/2023
Di Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) dan Pingat Perkhidmatan Cemerlang (PPC) serta Anugerah Jasamu Dikenang (AJD) Pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor 2023.
PENDIRIAN KERAJAAN NEGERI SELANGOR BERHUBUNG PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH
17/5/2023
Kerajaan Negeri menjunjung titah DYMM Sultan Selangor sebagai Ketua Agama Islam Negeri Selangor bahawa penggunaan kalimah Allah di Negeri Selangor oleh penganut agama bukan Islam adalah dilarang.
Sebelum
Seterusnya
166 / 614
NASIONAL
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng atas pelantikan sebagai Senator Dewan Negara mewakili Negeri Selangor.
Konvensyen Wanita MyWira 2025
Hari ini saya berpeluang menghadiri Konvensyen Wanita MyWira 2025 yang berlangsung di Shah Alam. Turut hadir sama, YB Steven Sim Chee Keong, Menteri Sumber Manusia.
Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat
Di Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat untuk Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN Cabang
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Episod ke-10 30 Hari 30 Ayat
Ayat ini menggambarkan betapa dahsyatnya azab neraka bagi mereka yang ingkar kepada Allah SWT.
6 Ramadan di Gombak.
Singgah petang mengagih bubur lambuk di Bazar Ramadan AU1 Keramat
Majlis Berbuka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H
Majlis Berbuka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H
Seterusnya
DALAM BERITA
Astro Awani: DUN Selangor lulus usul kecam keganasan terhadap atlet, gesa siasatan menyeluruh
Beliau berkata tindakan ekstrem itu boleh membantutkan usaha negeri melahirkan lebih ramai atlet yang berwibawa di Malaysia.
Astro Awani: Enakmen Lembah Klang Raya dibentang tahun hadapan - Amirudin
Beliau berkata projek Lembah Klang Raya akan menjadi platform ujian (test bed) untuk teknologi infrastruktur dan pengurusan trafik pintar serta meningkatkan penggunaan pengangkutan awam dan mikromobiliti dalam kalangan masyarakat.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Selangor Journal: Visit Selangor: State targets 10 pct increase in tourist arrivals in 2025
Based on the Department of Statistics Malaysia’s data released on June 27, Selangor recorded 22 million domestic tourist arrivals last year, a much higher rate than other states.
Selangor Kini: Perubahan iklim punca hasil padi merosot di seluruh dunia - EXCO
“Sebagai contoh, tahun ini hasil padi kita hanya tiga hingga empat tan metrik sehektar dan ia merupakan antara yang terburuk,” katanya selepas merasmikan Hari Inovasi Pertanian Selangor 2023 di sini hari ini.
Berita Harian: Akta Kebebasan Maklumat dipersetujui secara prinsip
Media sebelum ini melaporkan, Akta Kebebasan Maklumat yang tertangguh sejak dicadangkan pada 2018, dijangka dapat dibentangkan di Parlimen pada sesi Mesyuarat Ketiga Dewan Rakyat, Oktober depan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.