Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
RM 20 ribu kepada pihak SK Morib
19/6/2023
Pihak MBI Selangor telah menyalurkan RM 20 ribu kepada pihak SK Morib bagi tujuan membaik pulih
Kosmo: 1,000 pelajar B40 Selangor dibantu atasi kemiskinan haid
19/6/2023
“Kita akan tengok model ini dalam tempoh enam bulan. Kalau berjalan dengan ‘cantik’, tahun depan kita akan memperluaskan kepada RM200,000 sebab benda ini (tuala wanita) akan dilaksanakan dalam mesin layan diri." - MB
Berita Harian: 5,000 kakitangan kontrak Selangor diserap ke jawatan tetap
19/6/2023
"Saya ingat, mungkin ada salah faham bila kita batalkan pekeliling, ia jadi isu. Negeri lain tidak batal pekeliling, tidak laksanakan pun.
Kes syariah dalam senarai Dana Bantuan Guaman Selangor
15/6/2023
Kerajaan Negeri memasukkan kes syariah dalam senarai Dana Bantuan Guaman Selangor bagi membantu wanita daripada golongan berpendapatan rendah (B40) dengan peruntukan RM1 juta dan kini ditambah menjadi RM2 juta.
Projek penterjemahan karya Ihya’ Ulumuddin
15/6/2023
Projek penterjemahan karya Ihya’ Ulumuddin kepada Bahasa Melayu ini adalah projek pertama seumpamanya di Malaysia.
Sebelum
Seterusnya
156 / 614
NASIONAL
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng atas pelantikan sebagai Senator Dewan Negara mewakili Negeri Selangor.
Konvensyen Wanita MyWira 2025
Hari ini saya berpeluang menghadiri Konvensyen Wanita MyWira 2025 yang berlangsung di Shah Alam. Turut hadir sama, YB Steven Sim Chee Keong, Menteri Sumber Manusia.
Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat
Di Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat untuk Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN Cabang
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Episod ke-10 30 Hari 30 Ayat
Ayat ini menggambarkan betapa dahsyatnya azab neraka bagi mereka yang ingkar kepada Allah SWT.
6 Ramadan di Gombak.
Singgah petang mengagih bubur lambuk di Bazar Ramadan AU1 Keramat
Majlis Berbuka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H
Majlis Berbuka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H
Seterusnya
DALAM BERITA
Berita Harian: Keluarga berumah dalam kereta dapat pembelaan Zakat Selangor
Sejurus menyedari perkongsian itu, Team Operasi Agihan Daerah Petaling Lembaga Zakat Selangor (LZS) bergegas mengesan serta mendampingi keluarga terbabit bagi mendapatkan kepastian mengenai masalah dan kepayahan yang sedang dihadapi mereka.
Selangor Kini: Malaysia rekod nilai pelaburan RM225 bilion, tertinggi dalam tempoh 10 tahun
Menterinya, Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz berkata pencapaian itu membuktikan daya tarikan berterusan Malaysia serta keyakinan pelabur terhadap negara ini sebagai sebuah destinasi pelaburan.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
The Star: Shah Alam Stadium to be fully demolished by mid-2025, says MB
Amirudin added that all mitigation measures to address the impact of the redevelopment would be communicated by the developer to the local community.
Sinar Harian: Perobohan Stadium Shah Alam selesai pertengahan tahun depan
Amirudin berkata, beliau menekankan kepada pihak terlibat bahawa pembangunan Stadium Shah Alam harus menepati segala piawaian yang ditetapkan oleh kerajaan negeri dan pihak berkuasa tempatan (PBT).
Berita Harian: Kerajaan Selangor berusaha penuhi hasrat Sultan Sharafuddin
Semalam BH melaporkan, Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, menitahkan agar separuh daripada Ahli Majlis dalam Majlis Bandaraya Diraja Klang (MBDK) terdiri dalam kalangan golongan profesional.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.