Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Selangor Journal: CEPat helps to speed up smart governance
30/8/2022
The key component of Selangor becoming a Smart State by 2025 is its citizens’ ability to access public services digitally, which enables government services to be conducted in a faster, paperless and more cost-effective way.
Selangor Journl: RM5 affordable goods sale tomorrow in conjunction with National Day — PKPS
30/8/2022
“At market prices, chicken is RM16, fish (RM10), imported meat (RM13.90), B grade chicken eggs (RM12.90) and five kg bags of of rice is RM13."
Selangor Kini: Perkasa ilmu falak, RM2.5 juta bina struktur tambahan balai cerap
30/8/2022
“Ilmu falak ini penting. Kita harus mulakan dengan minat mendalam tentangnya. Bila ada pengetahuan, kita dapat teroka alam sekitar, angkasa lepas dengan lebih meluas,” - MB
Sinar Harian: Lembaga Zakat Selangor kesan 25 asnaf baharu
30/8/2022
LZS dalam satu kenyataan memaklumkan, program bagi mengenal pasti calon asnaf baharu itu dilaksanakan pada Khamis menyasarkan dua pangsapuri iaitu Pangsapuri Teratai dan Pangsapuri Kenanga.
Selangor Kini: MPAJ tawar diskaun kompaun am, trafik sehingga 80 peratus
30/8/2022
Sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi Jabatan Penguatkuasa di talian 03- 42857024 atau Jabatan Undang-undang (03-42857016).
Sebelum
Seterusnya
318 / 613
NASIONAL
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng atas pelantikan sebagai Senator Dewan Negara mewakili Negeri Selangor.
Konvensyen Wanita MyWira 2025
Hari ini saya berpeluang menghadiri Konvensyen Wanita MyWira 2025 yang berlangsung di Shah Alam. Turut hadir sama, YB Steven Sim Chee Keong, Menteri Sumber Manusia.
Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat
Di Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat untuk Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN Cabang
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Episod ke-10 30 Hari 30 Ayat
Ayat ini menggambarkan betapa dahsyatnya azab neraka bagi mereka yang ingkar kepada Allah SWT.
Tahun Ular Kayu: Simbol Kemakmuran dan Perpaduan di Selangor!
Amirudin Shari mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina kepada seluruh masyarakat Tionghoa di Selangor, mengharapkan tahun ini penuh dengan kebahagiaan, kemajuan, dan kesejahteraan.
Amirudin Shari Bertemu Ketua Setiausaha Negara: Perkukuh Sinergi Negeri dan Persekutuan
Amirudin Shari bertemu Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Shamsul Azri, dalam perbincangan strategik memperkukuhkan kerjasama Negeri Selangor dan Kerajaan Persekutuan dengan semangat Malaysia MADANI.
Seterusnya
DALAM BERITA
Kosmo: Selangor selesai lantik 373 ketua kampung
Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berkata, pemilihan ketua kampung dibuat Exco Kemajuan Desa, Perpaduan dan Pengguna Selangor, Datuk Rizam Ismail dengan perbincangan bersama di antara ketua-ketua bahagian parti dalam kerajaan Perpaduan Selangor.
Selangor Kini: Yayasan MBI salur RM500,000 bantu institusi, mangsa bencana negeri
Sementara itu, Hamzah Abdul Wahab, 63, berkata kediaman yang diduduki sejak 90an dilanda ribut dan banjir pada pertengahan Mac lalu sehingga mengakibatkan kerugian ribuan ringgit.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Sinar Harian: MBSA junjung titah Tengku Permaisuri Selangor isu urus anjing terbiar
"Kita akan rujuk kerajaan negeri untuk bawa kepada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) bagi diperbaiki pekeliling sedia ada, antaranya menggantikan perkataan 'pelupusan' yang maksudnya boleh memberi gambaran negatif, khususnya kepada pertubuhan bukan kerajaan dan pencinta haiwan.
Selangor Journal: MB encourages entrepreneurs to apply for funds to increase business productivity
Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari said RM2 million has been allocated this year to help entrepreneurs enhance the productivity of their products and services.
NST: Rahmah cash aid for B40 increased [NSTTV]
Verification of eligibility status and frequently asked questions can be found on the portal via the link https://bantuantunai.hasil.gov.my.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.