Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Jelajah Ehsan Rakyat (JER).
15/2/2023
Warga Selangor berpeluang menikmati harga barangan makanan mentah dan asas pada harga lebih rendah berbanding pasaran sempena Jelajah Ehsan Rakyat (JER).
Pampasan RM300,000 kepada 15 pemilik rumah di Bukit Permai Fasa 2
15/2/2023
Kerajaan Negeri akan menyalurkan pampasan sekitar RM300,000 kepada 15 pemilik rumah di Bukit Permai Fasa 2 selepas unit kediaman diisytihar tidak selamat diduduki dan telah tiba masa untuk mengosongkannya.
Jelajah Kita Selangor Penyayang Klang
15/2/2023
Jelajah Kita Selangor Penyayang bakal kembali di Flat Seri Perantau
Ucapan perbahasan sulung saya selaku Ahli Parlimen Gombak
15/2/2023
InsyaAllah esok petang saya akan menyampaikan ucapan perbahasan sulung saya selaku Ahli Parlimen Gombak
Selangor Journal: Nearly 4,000 Rawang senior citizens receive RM150 shopping vouchers
15/2/2023
Starting this year, SMUE vouchers has been increased to RM150, same as Skim Mesra Insan Istimewa (SMIS), with an allocation of RM37.5 million.
Sebelum
Seterusnya
221 / 605
NASIONAL
Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran di Masjid Al-Khairiyah, Taman Sri Gombak.
Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran di Masjid Al-Khairiyah, Taman Sri Gombak.
Sambutan Nuzul Al-Quran Masjid Al Khairiyah dan Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H.
Sambutan Nuzul Al-Quran Masjid Al Khairiyah dan Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H.
Episod 17, 30 Hari 30 Ayat
Surah Al-Mulk: Iman, Tawakal & Nikmat Allah
Sambutan Nuzul al-Quran dan Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025 hari ini di Shah Alam.
Sambutan Nuzul al-Quran dan Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025 hari ini di Shah Alam.
Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025
Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025
Insya-Allah ada amanat dan berita gembira sempena Ramadan dan Syawal nanti.
Insya-Allah ada amanat dan berita gembira sempena Ramadan dan Syawal nanti.
Merasmikan Masjid Desa Sentosa dalam Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat
Merasmikan Masjid Desa Sentosa dalam Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H bagi daerah Sepang
Seterusnya
DALAM BERITA
Sinar Harian: Kerajaan negeri bantu pembeli projek rumah terbengkalai Seksyen 30
Menurutnya, LPHS mengambil inisiatif mengeluarkan surat pengesahan projek terbengkalai bagi membantu pembeli berurusan dengan pembiaya pinjaman bagi menstruktur semula atau pengurangan ansuran bayaran bulanan bank.
Selangor Kini: Zakat Selangor: RM33.2 juta derma pendidikan diagih sepanjang 2023
Agihan kepada lapan kategori penerima antaranya asnaf, fakir dan miskin meningkat 9.7 peratus berbanding RM1.05 bilion agihan zakat dibuat pada 2022.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.