Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Kompleks Sukan Shah Alam (KSSA)
23/11/2023
Saya menjawab dan menghuraikan isu berkaitan Kompleks Sukan Shah Alam (KSSA) dalam sidang Dewan Negeri Selangor.
Majlis Pelancaran Yayasan Perpustakaan Raja Tun Uda
23/11/2023
Menjunjung kasih DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj bersama DYTM Raja Muda Selangor berangkat ke Majlis Pelancaran Yayasan Perpustakaan Raja Tun Uda.
(Langsung) Persidangan Dewan Negeri Selangor 23 November 2023 | Sesi Petang
23/11/2023
Saksikan siaran langsung Mesyuarat Kedua Penggal Pertama Dewan Negeri Selangor Yang kelima Belas Tahun 2023 | 23 November 2023 - Sesi Petang
Hasil padi di Sekinchan
23/11/2023
Hasil padi di Sekinchan merupakan yang tertinggi dalam negara.
Dewan Negeri Selangor 23 November 2023 | Sesi Pagi
23/11/2023
Saksikan siaran langsung Mesyuarat Kedua Penggal Pertama Dewan Negeri Selangor Yang kelima Belas Tahun 2023 | 23 November 2023 - Sesi Pagi
Sebelum
Seterusnya
89 / 603
NASIONAL
Episod 15, 30 Hari 30 Ayat
Surah Al-Mulk, Ayat 22-24
Majlis Berbuka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya
Majlis Berbuka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya
Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H di Masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong.
Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H di Masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong.
Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H bagi daerah Kuala Langat.
Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H bagi daerah Kuala Langat.
Bersahur bersama kariah Masjid Kampung Nakhoda seawal jam 5 pagi.
Memulakan hari minggu dengan bersahur bersama kariah Masjid Kampung Nakhoda seawal jam 5 pagi.
Bersahur di Masjid Kampung Nakhoda seawal jam 5 pagi.
Menunaikan solat Subuh berjemaah dan mendengar tazkirah seterusnya solat sunat Dhuha. Alhamdulillah.
Pertandingan Hafazan Rakan Muda Ramadan anjuran Rakan Muda
Meneruskan program di Masjid Kampung Nakhoda pagi ini dengan Pertandingan Hafazan Rakan Muda Ramadan anjuran Rakan Muda
Seterusnya
DALAM BERITA
Selangor Kini: Pesta buku kanak-kanak hujung bulan ini, sedia banyak aktiviti menarik
Ketua bahagian korporat Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS) berkata pihaknya menyediakan aktiviti yang memberi keseronokan seisi keluarga serta merangsang perkembangan minda kanak-kanak.
Selangor Kini: Malaysia terbaik di Asia Tenggara dalam indeks peralihan tenaga
Menurut beliau, Malaysia dijangka mampu meraih peluang untuk menarik pelaburan global dalam sektor teknologi bersih yang telah mencecah RM5 trilion pada 2022.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.