Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Selamat Hari Wesak
22/5/2024
Selamat Hari Wesak buat para penganut agama Buddha di Selangor
Hari Belia Negara Peringkat Negeri Selangor
22/5/2024
Hari Belia Negara Peringkat Negeri Selangor
Selangor Journal: Putrajaya lauds Selangor’s forest conservation efforts, adopts similar approach
13/5/2024
The Federal government is working to realign initiatives across states while taking into account the different development priorities of each state.
Riuh Raya
2/5/2024
Terima kasih buat lebih 40,000 pengunjung yang hadir ke Riuh Raya #KitaSelangor.
Selamat Hari Pekerja
1/5/2024
Selamat Hari Pekerja saya ucapkan kepada seluruh warga pekerja di Selangor.
Sebelum
Seterusnya
35 / 610
NASIONAL
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
Menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
Di Gombak tadi, saya berkesempatan menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
Solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
Alhamdulillah, menunaikan solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
Melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
Alhamdulillah, Kerajaan Negeri Selangor hari ini melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
Solat Asar & Penyerahan Sumbangan Anak Yatim Kariah Masjid An Nur di Masjid Kg Wira Damai.
Solat Asar & Penyerahan Sumbangan Anak Yatim Kariah Masjid An Nur di Masjid Kg Wira Damai.
Singgah di Kedai Lagenda Songkok Pak Is Kampung Nakhoda.
Singgah di Kedai Lagenda Songkok Pak Is Kampung Nakhoda.
Seterusnya
DALAM BERITA
Kosmo: Banjir: Sebahagian Polis Selangor tidak dibenarkan cuti sepanjang MTL
Kata Hussein, beliau akan mempengerusikan mesyuarat persediaan banjir dengan beberapa agensi berkaitannya, esok bagi memperkemaskan operasi SAR.
Selangor Journal: Selangkah set for super app transformation, to include centralised medical records
Jamaliah revealed that one of the immediate functions the state administration wishes to add to Selangkah is centralising users’ medical records within the app, providing a single access point for both patients and healthcare providers.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.