Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Modal politik murahan oleh mereka yang ketandusan nilai moral
8/8/2023
Berkenaan isu SMG, pembersihan Sungai Klang dan usaha sama dengan syarikat Berjaya Land Sdn Bhd, saya telah jawab awal tahun ini.
Proses undi awal bagi N16 DUN Sungai Tua
8/8/2023
Pagi ini saya telah meninjau proses undi awal bagi N16 DUN Sungai Tua di Depot Bekalan Tentera, Jalan Kuching.
Siaran langsung Sidang Media Khas Dato' Seri Amirudin Shari
8/8/2023
Saksikan siaran langsung Sidang Media Khas Dato' Seri Amirudin Shari, Pengerusi Pakatan Harapan Selangor bertempat di Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Gombak
Meningkatkan perkhidmatan kerajaan termasuk PBT sentiasa menjadi sasaran
7/8/2023
Di bawah tekad ketiga dalam Tawaran Kita Selangor, gabungan perpaduan bersedia untuk mendigitalkan sepenuhnya kesemua perkhidmatan kerajaan untuk memudahkan rakyat menerima perkhidmatan.
Program Gombak Berselawat semalam di Selayang Mutiara
7/8/2023
Semoga bumi Gombak dan Negeri Selangor terus dipelihara dari sebarang mudarat dan dilimpahi rahmat dan kejayaan
Sebelum
Seterusnya
145 / 612
NASIONAL
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
Menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
Di Gombak tadi, saya berkesempatan menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
Solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
Alhamdulillah, menunaikan solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
Melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
Alhamdulillah, Kerajaan Negeri Selangor hari ini melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
Solat Asar & Penyerahan Sumbangan Anak Yatim Kariah Masjid An Nur di Masjid Kg Wira Damai.
Solat Asar & Penyerahan Sumbangan Anak Yatim Kariah Masjid An Nur di Masjid Kg Wira Damai.
Program Tautan Kasih Aidilfitri DUN Sungai Tua
Menyampaikan sumbangan serta cenderamata kepada 500 penerima daripada golongan B40, asnaf, dan fakir miskin di DUN Sungai Tua.
Seterusnya
DALAM BERITA
Sinar Harian: Jajaran pengangkutan awam jadi fokus pentadbiran Lembah Klang Jaya
Menurutnya, minggu ini Selangor menyaksikan pengiktirafan bandar raya keempat daripada 12 pihak berkuasa tempatan (PBT) di Selangor setelah penaiktarafan Majlis Bandaraya DiRaja Klang.
Berita Harian: Kerajaan Selangor berusaha penuhi hasrat Sultan Sharafuddin
Semalam BH melaporkan, Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, menitahkan agar separuh daripada Ahli Majlis dalam Majlis Bandaraya Diraja Klang (MBDK) terdiri dalam kalangan golongan profesional.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.