Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Selangor Kini: Selangor naib juara pavilion terbaik MAHA 2022
17/8/2022
Ir Izham Hashim memaklumkan ia membabitkan program pertanian bernilai tinggi, inovasi tanaman dan akuakultur serta projek kajian dan penyelidikan (R&D) hingga menembusi pasaran.
Selangor TV: Selangor sedia RM6 juta tingkat pendidikan kaum India
17/8/2022
Kerajan Negeri menyediakan RM6 juta kepada sekolah jenis kebangsaan Tamil (SJKT) bagi membaik pulih kemudahan serta meningkatkan kualiti pendidikan kaum India pada tahun ini.
Selangor Kini: Imigresen Selangor perkenal kiosk mohon pasport antarabangsa
17/8/2022
Agensi itu berkata dianggar 2,900 permohonan sehari atau hampir mencecah 60,000 permohonan sebulan bagi pasport Malaysia antarabangsa (PMA) di negeri ini.
Selangor Journal: Hijrah Selangor invites entrepreneurs to join state’s food, beverage expo this October
16/8/2022
Hijrah Selangor said interested entrepreneurs can pre-register via the link https://forms.gle/kZXhe6KvnieMxy1t6.
KELAS TAMBAHAN & MAKANAN TENGAHARI PERCUMA UNTUK LEBIH 25,000 PELAJAR SELANGOR
16/8/2022
Kelas tambahan adalah usaha dan ikhtiar untuk meningkatkan kecemerlangan dalam pendidikan. Kerajaan Negeri melalui Program Tuisyen Rakyat Selangor (PTRS) telah memberi kelas tambahan percuma kepada 25 ribu pelajar yang kurang berkemampuan pada tahun ini.
Sebelum
Seterusnya
320 / 605
NASIONAL
Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran di Masjid Al-Khairiyah, Taman Sri Gombak.
Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran di Masjid Al-Khairiyah, Taman Sri Gombak.
Sambutan Nuzul Al-Quran Masjid Al Khairiyah dan Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H.
Sambutan Nuzul Al-Quran Masjid Al Khairiyah dan Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H.
Episod 17, 30 Hari 30 Ayat
Surah Al-Mulk: Iman, Tawakal & Nikmat Allah
Sambutan Nuzul al-Quran dan Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025 hari ini di Shah Alam.
Sambutan Nuzul al-Quran dan Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025 hari ini di Shah Alam.
Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025
Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025
Insya-Allah ada amanat dan berita gembira sempena Ramadan dan Syawal nanti.
Insya-Allah ada amanat dan berita gembira sempena Ramadan dan Syawal nanti.
Merasmikan Masjid Desa Sentosa dalam Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat
Merasmikan Masjid Desa Sentosa dalam Majlis Berbuka Puasa Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H bagi daerah Sepang
Seterusnya
DALAM BERITA
Selangor Journal: Shah Alam bags Asean clean tourist city award
In a statement, MBSA said assessment for the award was based on seven key indicators – environmental management; cleanliness; waste management; awareness of environmental protection and cleanliness; green landscaping; urban safety and health; and tourism infrastructure.
Selangor Kini: Sekitar Stadium Shah Alam kawasan hijau, dilengkapi sistem elak banjir
Ketua pegawai eksekutif Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) atau MBI berkata bangunan dimajukan Malaysian Resources Corporation Bhd (MRCB) itu turut dilengkapi sistem aliran untuk mengelak banjir kilat sekitar Seksyen 13.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.