Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran di Masjid Al-Khairiyah, Taman Sri Gombak.
18/3/2025
Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran di Masjid Al-Khairiyah, Taman Sri Gombak.
Sambutan Nuzul Al-Quran Masjid Al Khairiyah dan Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H.
18/3/2025
Sambutan Nuzul Al-Quran Masjid Al Khairiyah dan Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H.
Episod 17, 30 Hari 30 Ayat
18/3/2025
Surah Al-Mulk: Iman, Tawakal & Nikmat Allah
Sambutan Nuzul al-Quran dan Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025 hari ini di Shah Alam.
18/3/2025
Sambutan Nuzul al-Quran dan Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025 hari ini di Shah Alam.
Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025
18/3/2025
Pelancaran Festival Turath Islami Selangor 2025
Seterusnya
1 / 605
NASIONAL
Laporan Kes Kematian Akibat Jangkitan Covid-19 di Malaysia oleh KKM (23 Mac 2020)
Kes kematian akibat jangkitan Covid-19 meningkat pada 14 kes pada 23 Mac 2020.
Situasi Terkini Covid-19 Di Malaysia oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (23 Mac 2020, jam 5 petang)
Kemaskini info oleh KKM mengenai situasi Covid-19 di Malaysia dan bilangan kes jangkitan mengikut negeri bertarikh 23 Mac 2020.
Butiran Hasil Mesyuarat Kedua Majlis Tindakan Ekonomi: Perintah Kawalan Pergerakan Akibat Covid-19
Infografik Inisiatif yang akan dijalankan Majlis Tindakan Ekonomi sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan akibat Covid-19.
Perkembangan Terkini Covid-19 Dari KKM: LIVE 23 Mac 2020, jam 5.30 petang.
Makluman terkini; Sidang Media dijangka akan bersiaran lebih kurang jam 5.30 petang dan bukannya 4.00 petang seperti dimaklumkan awal tadi.
KKM Tidak Lupa Golongan Gelandangan semasa Perintah Kawalan Pergerakan
Inisiatif mulia Kementerian Kesihatan Malaysia menyediakan pusat kuarantin dan saringan buat gelandangan.
Makluman Dari Kastam Diraja Malaysia: Pengecualian Duti Import dan Cukai Jualan Ke Atas Topeng Muka
Makluman dari Kastam Diraja Malaysia buat rujukan semua.
Kenyataan Media oleh Perdana Menteri Malaysia, YAB Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin Yassin
Perdana Menteri Malaysia, YAB Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin Yassin memberikan perincian mengenai bantuan dari Kerajaan Pusat untuk situasi Covid-19.
Sebelum
Seterusnya
DALAM BERITA
Selangor Kini: Air Selangor tekad jadi penyedia perkhidmatan air terunggul di Asia menjelang 2030
Pemangku Ketua Pegawai Eksekutifnya berkata pihaknya berusaha mengurangkan kadar air tidak terhasil (NRW) kepada tahap 25 peratus menjelang 2025.
Astro Awani: Selangor terus komited pulihara khazanah warisan negeri - Exco
Menurut Borhan dalam usaha memastikan agenda itu berjaya, kerajaan negeri akan mewartakan beberapa bangunan dan lokasi bersejarah di Selangor antaranya Istana Bandar di Jugra, Pusat Kawalan Kusta Negara di Sungai Buloh dan kapal korek bijih timah di Dengkil
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.