Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Solat Jumaat DYMM Sultan Selangor Bersama Rakyat di Masjid Jamek Kampung Baru Kuala Lumpur.
21/3/2025
Solat Jumaat DYMM Sultan Selangor Bersama Rakyat di Masjid Jamek Kampung Baru Kuala Lumpur.
Solat Jumaat bersama rakyat di Masjid Jamek Kampung Baru
21/3/2025
Menunaikan solat Jumaat bersama rakyat di Masjid Jamek Kampung Baru
Qiyamulail Perdana di Masjid Negeri Shah Alam.
21/3/2025
Insya-Allah bersama kita hidupkan malam 21 Ramadan nanti dengan Qiyamulail Perdana di Masjid Negeri Shah Alam.
Episod 20, 30 Hari 30 Ayat
21/3/2025
Surah Al-Waqi’ah, Ayat 7-11
Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri pada 25 Mac
21/3/2025
Seterusnya
1 / 607
NASIONAL
Infografik Mengenai Jangkitan Covid-19 Ketika Hamil oleh KKM
Menurut KKM, kehamilan tidak meningkatkan risiko ibu untuk dijangkiti COVID-19,namun langkah-langkah pencegahan jangkitan perlu diambil berat dan diamalkan.
Rumusan Kes Jangkitan Kluster Covid-19 di Sri Petaling
Dalam 28,401 kes yang diperiksa, hanya 1,950 kes positif dan kadar jangkitan sekarang telah menurun jauh.
Pesanan dari MKN : Kalau Bukan Kita Siapa Lagi
Jangan sampai insan yang paling kita sayang menjadi mangsa. Teruskan duduk rumah dan patuhi arahan PKP.
Statistik Kes Covid-19 Dunia Mengikut Negara 19 April 2020
Negara Amerika Syarikat masih lagi negara yang mempunyai kadar peratusan kes yang tertinggi iaitu 31.55%. Manakala negara Belgium mempunyai kadar peratusan antara yang tertinggi bagi kematian iaitu 14.67%.
Bilangan Kes Covid-19 Sembuh Setakat 18 April 2020 ialah 1,302. Syabas KKM!
Bilangan kes pesakit sembuh dan telah discaj hospital adalah sebanyak 135 kes. Manakala jumlah keseluruhan kes telah sembuh dan discaj adalah 3,102 kes bersamaan dengan 58.5% kadar kesembuhan dari jumlah keseluruhan kes positif.
Kes Kematian Baharu Akibat Covid-19 oleh KKM bertarikh 19 April 2020
Terdapat 2 kematian baharu dicatatkan hari ini. Takziah kepada keluarga mereka yang terkorban. Sama-sama kita berdoa agar Tuhan merahmati pemergian mereka.
Pecahan Kes Covid-19 di Malaysia Mengikut Negeri - 19 April 2020
Terdapat 30 kawasan yang disenaraikan sebagai zon merah. Lahad Datu adalah yang terbaru dalam senarai tersebut.
Sebelum
Seterusnya
DALAM BERITA
Berita Harian: Keluarga berumah dalam kereta dapat pembelaan Zakat Selangor
Sejurus menyedari perkongsian itu, Team Operasi Agihan Daerah Petaling Lembaga Zakat Selangor (LZS) bergegas mengesan serta mendampingi keluarga terbabit bagi mendapatkan kepastian mengenai masalah dan kepayahan yang sedang dihadapi mereka.
Selangor Kini: Malaysia rekod nilai pelaburan RM225 bilion, tertinggi dalam tempoh 10 tahun
Menterinya, Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz berkata pencapaian itu membuktikan daya tarikan berterusan Malaysia serta keyakinan pelabur terhadap negara ini sebagai sebuah destinasi pelaburan.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.