Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Selangor Kini: Hampir 7,000 kakitangan KDEBWM sedia bantu operasi pascabah
18/12/2023
Pengarah urusannya Dato’ Ramli Tahir berkata jumlah melibatkan pekerja dari semua jabatan dengan jumlah terbesar melibatkan lebih 6,000 pekerja am serta 550 pemandu Armroll atau Roll-On-Roll-Off (RORO).
Sembah Ucapan Taat Setia
17/12/2023
Ketika menyampaikan Sembah Ucapan Taat Setia sempena Ulang Tahun Hari Keputeraan ke-78 Sultan Selangor
Jelajah Tekad Pendidikan
16/12/2023
Saya menyertai lebih 1,000 pelajar dan ibu bapa dalam Jelajah Tekad Pendidikan #KitaSelangor yang mendedahkan pelajar dengan falsafah insaniah, transformasi dan aspirasi realistik.
RM40 juta bantuan pendidikan dan biasiswa
16/12/2023
Yayasan Selangor telah menyumbang RM40 juta bantuan pendidikan dan biasiswa kepada 8,000 penerima bagi melanjutkan pengajian ke universiti yang diterima daripada Kerajaan Negeri sepanjang 2018 hingga tahun ini.
Istiadat Pengurniaan Darjah dan Bintang Kebesaran
15/12/2023
Istiadat Pengurniaan Darjah dan Bintang Kebesaran Bersempena Ulang Tahun Hari Keputeraan Yang ke-78
Sebelum
Seterusnya
70 / 614
NASIONAL
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng atas pelantikan sebagai Senator Dewan Negara mewakili Negeri Selangor.
Konvensyen Wanita MyWira 2025
Hari ini saya berpeluang menghadiri Konvensyen Wanita MyWira 2025 yang berlangsung di Shah Alam. Turut hadir sama, YB Steven Sim Chee Keong, Menteri Sumber Manusia.
Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat
Di Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat untuk Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN Cabang
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Episod ke-10 30 Hari 30 Ayat
Ayat ini menggambarkan betapa dahsyatnya azab neraka bagi mereka yang ingkar kepada Allah SWT.
6 Ramadan di Gombak.
Singgah petang mengagih bubur lambuk di Bazar Ramadan AU1 Keramat
Majlis Berbuka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H
Majlis Berbuka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Rakyat serta Penyampaian Sumbangan Hari Raya 1446H
Seterusnya
DALAM BERITA
Sinar Harian: Selangor capai sasaran kutipan hasil RM2 bilion
"Biasanya akan ada ‘surplus’ terutama pelabur-pelabur yang datang dan sebagainya, jadi saya boleh anggarkan minimum kita boleh dapat RM2.3 bilion hingga RM2.4 bilion tetapi untuk mencapai RM2.5 billion itu tidak mustahil," katanya pada Selasa.
Harian Metro: Polis Selangor tawar diskaun saman trafik 50 peratus
Polis Selangor dalam satu hantaran di Facebook berkata, diskaun itu diberikan bagi semua jenis saman kecuali kesalahan membabitkan kemalangan, tidak boleh kompaun (NC), saman Op Selamat, dan bicara mahkamah.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Selangor Journal: Exco: New policy for working mums enhances social well-being, more flexible hours
While the policy’s finer details are near completion, one of the major recommendations is to introduce flexible working hours, especially for working mothers, to promote labour participation among this demographic.
Malay Mail: PM Anwar, Premier Li officiate Gombak ECRL groundbreaking ceremony (VIDEO)
Located on an 8.73-hectare site, which is positioned at the edge of the ‘Gombak Selangor Quartz Ridge,’ the longest quartz formation in the world, the ECRL Gombak Integrated Terminal station is also expected to link with the existing Gombak LRT station to facilitate connectivity via the LRT Kelana Jaya Line, according to the statement by Malaysia Rail Link Sdn Bhd (MRL).
Selangor Kini: Ringan tanggungan asuh anak istimewa, lebih 2,600 mohon bantuan khas
“Kita hanya proses borang yang lengkap diisi. Kerajaan Negeri menyediakan 1,000 kuota kepada ibu bapa yang layak pada tahun ini berbanding hanya 500 penerima tahun lalu,” kata Sharizan Mohd Shariff kepada Selangorkini.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.