Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Sambutan Hari Kebangsaan ke-65 Peringkat Negeri Selangor
30/8/2022
Sambutan Hari Kebangsaan ke-65 peringkat Negeri Selangor di Dataran Kemerdekaan Shah Alam
Selangor Journal: CEPat helps to speed up smart governance
30/8/2022
The key component of Selangor becoming a Smart State by 2025 is its citizens’ ability to access public services digitally, which enables government services to be conducted in a faster, paperless and more cost-effective way.
Selangor Journl: RM5 affordable goods sale tomorrow in conjunction with National Day — PKPS
30/8/2022
“At market prices, chicken is RM16, fish (RM10), imported meat (RM13.90), B grade chicken eggs (RM12.90) and five kg bags of of rice is RM13."
Selangor Kini: Perkasa ilmu falak, RM2.5 juta bina struktur tambahan balai cerap
30/8/2022
“Ilmu falak ini penting. Kita harus mulakan dengan minat mendalam tentangnya. Bila ada pengetahuan, kita dapat teroka alam sekitar, angkasa lepas dengan lebih meluas,” - MB
Sinar Harian: Lembaga Zakat Selangor kesan 25 asnaf baharu
30/8/2022
LZS dalam satu kenyataan memaklumkan, program bagi mengenal pasti calon asnaf baharu itu dilaksanakan pada Khamis menyasarkan dua pangsapuri iaitu Pangsapuri Teratai dan Pangsapuri Kenanga.
Sebelum
Seterusnya
319 / 615
NASIONAL
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng atas pelantikan sebagai Senator Dewan Negara mewakili Negeri Selangor.
Konvensyen Wanita MyWira 2025
Hari ini saya berpeluang menghadiri Konvensyen Wanita MyWira 2025 yang berlangsung di Shah Alam. Turut hadir sama, YB Steven Sim Chee Keong, Menteri Sumber Manusia.
Berbuka puasa bersama-sama dengan warga UiTM
Alhamdulillah, 10 Ramadan 1446H, berbuka puasa bersama-sama dengan warga UiTM dalam Majlis Berbuka Puasa bersama DYMM Sultan Selangor dan DYMM Tengku Permaisuri Selangor di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Merasmikan Bazar Ramadan Mampan 2025 dan Kempen Bebas Beg Plastik
Merasmikan Bazar Ramadan Mampan 2025 dan Kempen Bebas Beg Plastik #TakNakBazir di Tapak Penjaja Taman Bunga Raya, Bukit Beruntung.
Ziarah Ramadan di sekitar Hulu Selangor
Usai solat Zohor, saya meneruskan program Ziarah Ramadan di sekitar Hulu Selangor sepertimana yang telah saya laksanakan di Daerah Sabak Bernam sebelum ini.
11 Ramadan 1446H, seluruh Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri berada di Hulu Selangor
11 Ramadan 1446H, seluruh Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri berada di Hulu Selangor dari pagi hingga malam nanti untuk beberapa program sekitar Hulu Selangor.
Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat
Di Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat untuk Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN Cabang
Seterusnya
DALAM BERITA
Berita Harian: Ketibaan pelancong China ke Malaysia dijangka melebihi paras pra-COVID akhir tahun ini - CPAFFC
Beliau berkata seharusnya lebih banyak pertukaran pemimpin muda, kebudayaan dan kesenian antara kedua-dua negara sementara media di kedua-dua belah pihak memainkan peranan untuk menyampaikan maklumat positif.
Selangor Kini: Hijrah tawar usahawan pembiayaan beli aset niaga, ubah suai premis
Yayasan Hijrah Selangor (Hijrah) memaklumkan agensi itu menawarkan pembiayaan sehingga RM50,000 kepada usahawan untuk pembelian aset dan pengubahsuaian premis perniagaan.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Selangor Kini: MBSA tanggung kos selenggara Pasar Moden Seksyen 6 RM20,000 sebulan
Susulan itu, Datuk Bandar Dato’ Mohd Fauzi Mohd Yatim berkata pihaknya mencadangkan untuk menaikkan kadar sewaan bagi menambah baik aspek tanggungan pengurusan dan penyelenggaraan pasar berkenaan.
Berita Harian: Kemurkaan Sultan Selangor gambaran kemarahan, kekecewaan peminat bola sepak terhadap MFL - Amirudin
"Titah Sultan Selangor dizahirkan setelah tindakan MFL yang bukan sahaja mengenakan denda RM100,000 kepada pasukan Selangor FC, tetapi menambah hukuman dengan memaksa perlawanan di Selangor dimainkan tanpa penonton," katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Malay Mail: MB announces crowdfunding to pay Selangor FC’s RM100,000 fine, slams Malaysian Football League for lack of empathy
Selangor FC previously asked for the game to be postponed due to its players’ security concerns following the attack on Faisal as well as other incidents against footballers nationwide.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.