Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
23/3/2025
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
Menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
23/3/2025
Di Gombak tadi, saya berkesempatan menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
Solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
23/3/2025
Alhamdulillah, menunaikan solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
23/3/2025
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
Melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
23/3/2025
Alhamdulillah, Kerajaan Negeri Selangor hari ini melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
Seterusnya
1 / 612
NASIONAL
Info Statistik Covid-19 dunia oleh KKM (25Mac 2020, 6 petang)
Daripada jumlah ini sebanyak 199 kes yang sembuh atau 11.1 % dan 19 kes kematian atau 1.1%.
Laporan Situasi Terkini Kes Covid-19 di Malaysia oleh KKM (25 Mac 2020, 5 petang)
71 kes adalah berkaitan kluster perhimpunan di Masjid Jamek Sri Petaling. Sekiranya anda pernah ada kontak dengan mereka yang hadir ke perhimpunan tersebut, kami meminta agar anda
PDRM Sanggup Berkorban Demi Negara.
Kami dari Kerajaan Selangor mengucapkan jutaan terima kasih kepada PDRM atas pengorbanan mereka semasa Perintah Kawalan Pergerakan.
Soalan Lazim dari Bank Negara Mengenai Penambahan Inisiatif Sewaktu Perintah Kawalan Perintah
Senarai soalan dan jawapan lazim mengenai pembahan inisiatif pembayaran balik kepada bank semasa Perintah Kawalan Pergerakan.
Video Info Tentang Makanan dan Jangkitan Covid-19 oleh KKM
Sebuah video panduan oleh Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia.
Perutusan Khas COVID-19 oleh YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin
Siaran Langsung Perutusan Khas COVID-19 oleh YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin, Perdana Menteri Malaysia.
Kenyataan Inisiatif Individu, PKS dan Syarikat Korporat yang Terjejas oleh Wabak COVID-19 oleh Bank Negara Malaysia
"Langkah-langkah oleh Bank bertujuan untuk membolehkan institusi perbankan kekal fokus terhadap usaha menyokong ekonomi yang sedang menghadapi keadaan luar biasa dan tidak pernah dialami sebelum ini."
Sebelum
Seterusnya
DALAM BERITA
Kosmo: Selangor juara Liga Jelajah Juara e-Sukan Malaysia
Saingan ini telah disertai oleh pasukan-pasukan Mobile Lagend Bang Bang (MLBB) bawah dari 16 negeri selain wilayah persekutuan yang diadakan secara langsung di Majlis Sukan Negara (MSN), Bukit Jalil bermula dari 25 hingga semalam.
Selangor Journal: Be ready to overcome challenges, MPK told ahead of city status upgrade
Meanwhile, Noraini said MPK organised a focus group discussion on December 14 at the Premiere Hotel in Klang to dive deeper into its proposed Pedestrian and Cycling Master Plan.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.