Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
23/3/2025
Melawat Bazar Ramadan Kampung Laksamana.
Menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
23/3/2025
Di Gombak tadi, saya berkesempatan menunaikan kewajipan membayar zakat di Masjid An-Nur
Solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
23/3/2025
Alhamdulillah, menunaikan solat Asar berjemaah bersama kariah Masjid An-Nur di Kampung Wira Damai.
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
23/3/2025
Majlis Perasmian Gudang Makanan Selangor (GMS) di Pelabuhan Klang.
Melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
23/3/2025
Alhamdulillah, Kerajaan Negeri Selangor hari ini melancarkan Gudang Makanan Selangor (GMS) yang terletak di Pelabuhan Klang
Seterusnya
1 / 611
NASIONAL
819 Kes Covid-19 Sembuh di Selangor Setakat 9 April 2020.
Situasi Terkini Covid-19 dari Majlis Keselamatan Negara, 10 April jam 5 petang
Sebanyak 118 kes baru menjadikan jumlah keseluruhan 4,346 kes manakala 222 kes telah pulih menjadikan 1,830 pesakit discaj.
Status Terkini Jangkitan Covid-19 di Malaysia dari KKM - 10 April 2020, jam 5 petang
Keseluruhan kes positif 4,346 dengan 42.11.% telah sembuh bersamaan 1,830 pesakit dan 1.61% atau 70 kematian.
5 Kluster Jangkitan Covid-19 Terbesar di Malaysia
Status terkini lima kluster sehingga 12pm, 9 April 2020.
Dar KKM: Ketahui 5 Tahap Jangkitan Covid-19 Pada Manusia
88% pesakit di Malaysia berada tahap satu dan dua.
Kes Jangkitan Covid-19 Dunia Mengikut Negara - 9 April 2020
Amerika Syarikat dan negara-negara benua Eropah telah mencecah jumlah kes hampir 1 juta. Kematian tertinggi pula di negara Perancis adalah pada kadar peratusan 13.1 % yang tertinggi setakat ini.
Perutusan Khas YAB Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada 9 April, 4 petang
Anda boleh mengikuti Perutusan Khas berikut melalui RTM, TV3, Bernama atau Astro Awani samada di kaca TV atau menerusi atas talian.
Sebelum
Seterusnya
DALAM BERITA
Selangor Kini: Pantau ramalan cuaca setiap masa, siap siaga amaran bah - EXCO
EXCO Pengurusan Bencana Mohd Najwan Halimi berkata ia bagi memastikan operasi menyelamat mangsa bencana berjalan lancar sekali gus mengelak perkara buruk berlaku sepanjang musim tengkujuh.
The Star: Invest Malaysia Facilitation Centre ready to help projects in the country, says Zafrul
Meanwhile, Zafrul said that despite the current global economic challenges, the nation succeeded in securing investments worth more than RM200bil in the first nine months of last year.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.