Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Amanat dan pesanan buat teman seperjuangan
16/1/2023
Menyampaikan amanat dan pesanan buat teman seperjuangan di Konvensyen Pilihanraya KEADILAN Selangor 2023. Muafakat dan gerak kerja perlu bermula demi manfaat rakyat.
Selangor Kini: Penduduk gembira dapat baucar RM200, tampung perbelanjaan sambut Tahun Baharu Cina
16/1/2023
Bagi suri rumah Tan Kim Moy, 58, yang pertama kali menerima baucar berkenaan pula sangat teruja untuk membeli-belah barangan keperluan perayaan.
Astro Awani: Selangor tubuh Pusat Prasekolah ANIS, bantu pembelajaran anak istimewa
13/1/2023
Jelasnya lagi pengoperasian pusat berkenaan sejak 22 Nov 2022 itu dilihat sebagai penanda aras kepada pengusaha tadika khususnya di Selangor dalam menyediakan fasiliti pendidikan bagi murid berkeperluan khas.
Sasaran seramai lebih 3.5 juta pelancong dari dalam dan luar negara
12/1/2023
Selangor menyasarkan seramai lebih 3.5 juta pelancong dari dalam dan luar negara sepanjang tahun.
Selangor Kini: Karnival mega tawar kerja bidang hotel, pembuatan dianjur Mac
11/1/2023
“Jumlah yang berjaya mendapat kerja dikemas kini dari masa ke masa atas faktor pihak majikan masih dalam proses tapisan kali kedua,” katanya lagi.
Sebelum
Seterusnya
230 / 615
NASIONAL
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng atas pelantikan sebagai Senator Dewan Negara mewakili Negeri Selangor.
Konvensyen Wanita MyWira 2025
Hari ini saya berpeluang menghadiri Konvensyen Wanita MyWira 2025 yang berlangsung di Shah Alam. Turut hadir sama, YB Steven Sim Chee Keong, Menteri Sumber Manusia.
Berbuka puasa bersama-sama dengan warga UiTM
Alhamdulillah, 10 Ramadan 1446H, berbuka puasa bersama-sama dengan warga UiTM dalam Majlis Berbuka Puasa bersama DYMM Sultan Selangor dan DYMM Tengku Permaisuri Selangor di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Merasmikan Bazar Ramadan Mampan 2025 dan Kempen Bebas Beg Plastik
Merasmikan Bazar Ramadan Mampan 2025 dan Kempen Bebas Beg Plastik #TakNakBazir di Tapak Penjaja Taman Bunga Raya, Bukit Beruntung.
Ziarah Ramadan di sekitar Hulu Selangor
Usai solat Zohor, saya meneruskan program Ziarah Ramadan di sekitar Hulu Selangor sepertimana yang telah saya laksanakan di Daerah Sabak Bernam sebelum ini.
11 Ramadan 1446H, seluruh Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri berada di Hulu Selangor
11 Ramadan 1446H, seluruh Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri berada di Hulu Selangor dari pagi hingga malam nanti untuk beberapa program sekitar Hulu Selangor.
Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat
Di Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat untuk Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN Cabang
Seterusnya
DALAM BERITA
Kosmo: Penghuni rumah kos rendah Selangor dikecualikan cukai taksiran
Suee Lim memberitahu, pemansuhan pengecualian cukai itu berkuatkuasa bermula tahun ini melibatkan 310,740 pegangan hartanah di kampung baru dan tradisi di kesemua 12 pihak berkuasa tempatan (PBT) di seluruh negeri.
Sinar Harian: Kuota penerima Iltizam Selangor Sihat kekal 100,000
"Bagi tahun 2024, kuota penerima ISS di Selangor dikekalkan iaitu seramai 100,000 penerima. Penetapan kuota ini mengambil kira keperluan dan keupayaan negeri dalam menyediakan sokongan mencukupi kepada rakyatnya." - Exco Kesihatan Awam dan Alam Sekitar, Jamaliah Jamaluddin
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Kosmo: Penjawat awam Selangor digalak daftar Padu – Amirudin
“Namun, ada sebahagian penjawat awam dalam kerajaan Selangor adalah (berstatus) Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) iaitu mereka di bawah kerajaan Pusat. Jadi, mereka tertakluk dengan arahan yang diberikan kerajaan Pusat sebelum ini,” katanya.
Sinar Harian: Jajaran pengangkutan awam jadi fokus pentadbiran Lembah Klang Jaya
Menurutnya, minggu ini Selangor menyaksikan pengiktirafan bandar raya keempat daripada 12 pihak berkuasa tempatan (PBT) di Selangor setelah penaiktarafan Majlis Bandaraya DiRaja Klang.
Malay Mail: Do not turn proposal to nominate Chinese new villages as Unesco World Heritage Site into racial issue - Selangor MB
“If we look at the Geopark, included is Kampung Kuang, Kampung Kundang, the Selayang area, Batu Caves, and several other areas, including Kampung Kemensah, which are all gazetted under the national Geopark and the next step is to become a Unesco heritage (site)."-MB
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.