Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Selangor Kini: Hijrah pelawa usahawan sertai lima program latihan tingkat ilmu niaga
22/8/2022
Selain menganjurkan program keusahawan, Hijrah juga melaksanakan program kompas keusahawanan yang berperanan membantu usahawan meningkatkan hasil perniagaan.
PERUNTUKAN RM69.3 JUTA DEMI MENGELUARKAN ASNAF DARI BELENGGU EKONOMI
22/8/2022
Menurut Lembaga Zakat Selangor (LZS), kira-kira 600 keluarga berjaya keluar daripada senarai asnaf dalam tempoh Januari sehingga Jun lalu.
ANUGERAH BANDAR BERDAYA HUNI TAHAP TERTINGGI 2021
19/8/2022
Alhamdulillah, 3 bandar di Selangor telah berjaya menempatkan diri di kalangan 10 Penerima Anugerah Bandar Berdaya Huni Tahap Tertinggi 2021 iaitu:
iClean Selangor - ADUAN MASALAH SAMPAH PUKAL DI HUJUNG JARI
19/8/2022
iClean ialah aplikasi untuk aduan sampah tidak dikutip supaya tindakan segera boleh diambil. Inisiatif ini dibangunkan oleh KDEB Waste Management (KDEBWM) supaya masalah pembuangan sampah secara pukal dapat diselesaikan.
Selangor Kini: Heritage trail programme to make Klang into royal city — MPK
18/8/2022
“Next year is MPK’s target as a preparatory year to change Klang to a city. So far, we have fulfilled the benchmark in that direction,” she said earlier today.
Sebelum
Seterusnya
311 / 599
NASIONAL
Merasmikan Bazar Ramadan Mampan 2025 dan Kempen Bebas Beg Plastik
Merasmikan Bazar Ramadan Mampan 2025 dan Kempen Bebas Beg Plastik #TakNakBazir di Tapak Penjaja Taman Bunga Raya, Bukit Beruntung.
Ziarah Ramadan di sekitar Hulu Selangor
Usai solat Zohor, saya meneruskan program Ziarah Ramadan di sekitar Hulu Selangor sepertimana yang telah saya laksanakan di Daerah Sabak Bernam sebelum ini.
11 Ramadan 1446H, seluruh Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri berada di Hulu Selangor
11 Ramadan 1446H, seluruh Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri berada di Hulu Selangor dari pagi hingga malam nanti untuk beberapa program sekitar Hulu Selangor.
Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat
Di Program Gerak Rahmah Peringkat Negeri Selangor 2025 di Taman Sri Gombak menyantuni warga tempatan dan ke Dewan Masyarakat AU2 Keramat untuk Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN Cabang
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Majlis Buka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Warga UiTM hari ini di Masjid Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, UiTM Shah Alam.
Episod ke-10 30 Hari 30 Ayat
Ayat ini menggambarkan betapa dahsyatnya azab neraka bagi mereka yang ingkar kepada Allah SWT.
6 Ramadan di Gombak.
Singgah petang mengagih bubur lambuk di Bazar Ramadan AU1 Keramat
Sebelum
Seterusnya
DALAM BERITA
SIBS 2024: Kejayaan Gempak dengan Nilai Transaksi RM12.2 Bilion!
Sepanjang siri pertama SIBS, sebanyak 23 surat setuju terima (LOA), surat hasrat (LOI), memorandum perjanjian (MoA), dan memorandum persefahaman (MoU) telah dimeterai. Jumlah nilai transaksi daripada rundingan yang dilakukan dan pertukaran dokumen mencecah RM12.2 bilion tahun ini, melepasi sasaran RM7 bilion yang ditetapkan untuk keseluruhan SIBS 2024.
Amirudin Shari Announces High-Paying Jobs for Engineers at Selangor’s Semiconductor Park!
The semiconductor park is not just about infrastructure and technology; it’s about people. We understand that attracting and retaining top talent is crucial for the success of any high-tech initiative. That’s why we are proud to offer fresh engineering graduates salaries that are on par with those offered in Singapore and Vietnam. This move ensures that we can draw the best and brightest minds to Selangor, driving our state’s technological advancements.
Seterusnya
LAIN-LAIN
Astro Awani: Sultan Selangor berkenan rasmi masjid berusia 77 tahun, berbuka bersama rakyat
Turut hadir Exco Agama Islam dan Pembudayaan Inovasi negeri Dr Mohammad Fahmi Ngah, Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof dan Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) Datuk Mohd Shahzihan Ahmad.
My Metro: PKNS nafi Kompleks PKNS Shah Alam akan dirobohkan
Menurut PKNS, projek peremajaan ini juga adalah seiring dengan usaha PKNS dalam membantu menjadikan Shah Alam sebagai bandar raya sifar karbon dengan bangunan yang dinaik taraf akan menggunakan sistem 'centralised chill water' selain sistem tenaga hijau.
Selangor Kini: Pentadbiran negeri tekankan pendidikan demi pacu ekonomi
Beliau berucap demikian pada majlis berbuka puasa bersama komuniti pendidik di Dewan Raja Muda Musa, Seksyen 7, di sini petang semalam.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.