Senarai Lokasi Saringan Komuniti COVID-19
Home
Selangor 2025
Inisiatif
Suara SAYA
GOMBAK
Pasukan Amir
Media
Suara Anda
LIHAT Maklumat PKPBD
Belanjawan Selangor 2020
LAYARI LAMAN RASMI BELANJAWAN
INISIATIF
BERNAMA: COVID-19 TEST RESULTS NO LONGER NEED TO BE UPLOADED TO MYSEJAHTERA - MOH
17/7/2024
The latest COVID-19 Management Guidelines can be accessed at https://covid-19.moh.gov.my/garis-panduan/garis-panduan-kkm.
Majlis Berbuka Puasa YAB Perdana Menteri Bersama Pimpinan Masyarakat Tempatan
12/3/2025
Negeri Selangor berbesar hati mengalu-alukan kehadiran YAB Dato’ Seri Anwar Ibrahim ke Majlis Berbuka Puasa YAB Perdana Menteri Bersama Pimpinan Masyarakat Tempatan esok.
Asar berjemaah di Surau Ar Raudhah Widuri
12/3/2025
Alhamdulillah, menunaikan solat Asar berjemaah di Surau Ar Raudhah Widuri. Usai solat saya menyantuni pengurusan surau dan menyampaikan sumbangan khas.
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng
12/3/2025
Tahniah diucapkan kepada Prof. Emeritus Datuk Mohammad Redzuan Othman dan Saudari Tiew Way Keng atas pelantikan sebagai Senator Dewan Negara mewakili Negeri Selangor.
Asar berjemaah di Surau Ar Raudhah Widuri
12/3/2025
Menunaikan solat Asar berjemaah di Surau Ar Raudhah Widuri.
Di Tapak Penjaja Taman Bunga Raya, Bukit Beruntung
12/3/2025
Di Tapak Penjaja Taman Bunga Raya, Bukit Beruntung untuk kempen Bazar Ramadan Mampan 2025 dan Kempen Bebas Beg Plastik
Seterusnya
1 / 616
NASIONAL
Kemaskini Covid-19 di Malaysia Menurut WHO - 14 April 2020
Hampir 50% kes Covid-19 telah berjaya disembuhkan.
Statistik Kes Covid-19 Dunia Mengikut Negara - 14 April 2020
Mari kita teruskan mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan dan menjadi negara contoh dalam pengawalan dan memerangi wabak Covid-19.
Kes Pecahan Covid-19 Mengikut Daerah dan Negeri - 14 April 2020
Dengan Selangor masih menunjukkan bilangan kes tertinggi, mari kita teruskan #DudukRumah sambil Perintah Kawalan Pergerakan selesai pada 28 April 2020.
Kes Covid-19 Sembuh Setakat 14 April 2020 ialah 2,478. Tahniah dan Terima Kasih KKM!
Bilangan kes pesakit sembuh dan telah discaj hospital hari ini adalah sebanyak 202 kes dan kadar kesembuhan ialah 49.69% secara keseluruhan.
Kes Kematian Akibat Covid-19 di Malaysia - 14 April 2020
Kes kematian dilaporkan hari ini adalah seramai 5 orang menjadikan jumlah kematian setakat ini adalah seramai 82 orang dengan kadar kematian di negara ini sebanyak 1.64%
Pesanan dari Bank Negara Malaysia: Awasi Si Penipu, Jangan Layan Dia
Pesanan dari BNM, jangan tertipu dengan helah Orang Jahat.
Pecahan Kes Covid-19 Mengikut Daerah dan Negeri - 13 April
Bilangan kes positif di Malaysia ialah 4,817 jadi mari kita teruskan mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan sehingga 28 April 2020.
Sebelum
Seterusnya
DALAM BERITA
Sinar Harian: Anwar, isteri hadir Majlis Makan Malam Yayasan Universiti Selangor
Majlis yang berlangsung hampir dua jam tersebut turut dihadiri isteri Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari.
Astro Awani: 11 new transportation, logistics projects introduced - PM
The projects in question are the construction of Pan Borneo Highway Sabah Phase 1B; Penang Light Rail Transit (LRT) Project; expansion of Penang International Airport; redevelopment of Sultan Abdul Aziz Shah Airport, Subang; and the upgrade of the East-West Highway from Gerik, Perak to Jeli, Kelantan.
Sebelum
Seterusnya
LAIN-LAIN
Metro: Selangor meterai MoU dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman
Hulu Selangor: Kerajaan Negeri Selangor menerusi beberapa anak syarikat termasuk Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) (MBI) telah memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan beberapa syarikat teknologi di Jerman untuk memajukan lagi negeri itu. Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari berkata MoU itu, yang membabitkan syarikat teknologi seperti Siemens, KNX dan Mendix, ditandatangani ketika beliau bersama delegasi Malaysia melawat Jerman baru-baru ini bagi menyertai Hannover Messe iaitu forum dan pameran teknologi. "Ini semua memberikan peluang untuk meningkatkan sumber manusia dalam negeri kita di samping menambah pelaburan bernilai tinggi dan mampu membawa peluang pekerjaan kepada semua rakyat di Selangor," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Riuh Raya #KitaSelangor 2024 di sini malam ini. Amirudin juga berkata Selangor terbuka untuk menjadi 'rumah' dan 'payung' kepada semua rakyat Malaysia yang berhijrah ke negeri itu atas semangat kebersamaan serta perpaduan.
Sinar Harian: Sultan Selangor titah kerajaan negeri taja 36 jemaah haji
"Baginda turut mengingatkan jemaah agar terus mengekalkan disiplin diri semasa berada di Tanah Suci, serta menjaga nama baik Selangor dan Malaysia," tambah kenyataan itu.
Selangor Kini: MB: Peruntuk dana kebajikan lebih besar, penuhi keperluan semasa rakyat
Amirudin berkata program kebajikan negeri sentiasa ditambah baik termasuk menambah peruntukan beberapa program termasuk Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Jom Shopping Perayaan.
Sebelum
Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Nama
Alamat Email
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.